"Jo voto per triar un Govern amb un nou projecte, no votaré 'No' a una cosa que no té base legal". D'aquesta manera, la líder de Ciutadans a Catalunya, Inés Arrimadas, referma la seva posició contra el referèndum i confirma que per més que no estigui a favor de la independència no anirà a votar 'No', ho ha fet en declaracions a Els Matins de TV3.

Arrimadas ha assegurat que el seu partit serà demà al Parlament, quan es voti la Llei del Referèndum, preparat pel que pugui passar i actuar amb conseqüència, ja que segons ella el Govern és molt "opac" i s'està atemptant contra el Parlament i contra els drets dels parlamentaris. En la mateixa línia ha insistit en que "la votació de demà no és legítima perquè les lleis encara no s'han admés a tràmit", també s'ha queixat de no saber si demà al Parlament es produirà un debat o "si podrem dir si estem d'acord amb la llei o no". Si més no, ha indicat que de moment no s'ha fet cap pacte amb PP i PSC per actuar demà durant el Ple.

A més a més, Arrimadas ha demanat que "no es posi contra l'espasa i la paret els funcionaris perquè entreguin les claus dels col·legis electorals", però que d'altra banda està convençuda que el referèndum no es celebrarà perquè "no es pot obligar els ciutadans a cometre il·legalitats".

Pel que fa a la relació amb el Govern espanyol, manifesta que no es pot arribar al xoc de trens i "que som a temps d'evitar-lo", però està d'acord en que "l'Estat no ha posat les coses fàcils per obrir la porta del diàleg". En referència a les declaracions que va fer dilluns Albert Rivera on oferia tot el seu suport al Govern espanyol per aturar el referèndum, Arrimadas ha confessat que no sap quines mesures prendrà el Govern espanyol perquè "el Govern català tampoc no ha explicat com es farà l'1-O".

Finalment, ha retret al govern de la Generalitat que "no treballi pels seus ciutadans, ni tan sols pels independentistes, perquè els van prometre la independència en 18 mesos i no van complir, ara tampoc ho faran". Abans d'acabar l'entrevista ha senyalat que "hi ha membres de partits independentistes que en petit comitè no confien en el referèndum" i que a la vegada "hi ha un gran nombre de ciutadans a favor de la independència que no volen un referèndum que es salta la legalitat i aparta els vots de l'oposició".