La líder de Ciutadans (Cs) i candidata a les eleccions del 21-D, Inés Arrimadas, ha advertit que el vicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras, "no s'ha tornat constitucionalista ni a favor de la unió dels espanyols i els europeus des de la presó". En un contacte amb la premsa abans del col·loqui al Círculo Ecuestre, aquest dimarts al migdia, Arrimadas ha respost d'aquesta manera a la petició de Junqueras pel seu alliberament.

La defensa del president d'ERC al·lega que el Govern no va seguir actuant després del 155, tot i que evita dir explícitament si l'acata. Sobre això, la candidata de Cs ha reiterat que els independentistes "són els mateixos" i ha alertat que, si tornen a governar després del 21-D, "tornaran a fer el mateix".

En aquesta línia, Arrimadas ha dit que no valora la defensa de Junqueras, perquè "cadascú pot fer el que vulgui", però sí que ha subratllat que pot tractar-se d'una "estratègia judicial" per "desmobilitzar el vot no independentista". "Estan una mica nerviosos amb les enquestes, però que ningú no s'enganyi, si tornen a governar, tornaran a fer el mateix", ha reiterat.