Poc es podia imaginar Inés Arrimadas (Jerez de la Frontera, 1981) que acabaria en l’arena política i, encara menys, quan va arribar a Catalunya per qüestions laborals el 2006. Es va afiliar a Ciutadans al 2011 i un any després va aconseguir l’acta de diputada formant un bon tàndem amb Albert Rivera. Des del 27-S, és la líder de l’oposició i dirigeix els 25 diputats que ha obtingut el partit taronja. “Assumir això en tan poc temps és complicat, però estic tan convençuda del que defenso que tinc l’obligació moral de tirar endavant i aportar el granet de sorra que pugui”, reconeix mentre camina pels passadissos del Parlament.

Té una agenda més que intensa i confessa que està totalment abduïda per les obligacions i compromisos del càrrec. “Què t’agrada fer quan tens temps lliure?”, preguntem. “La veritat és que últimament no en tinc. Aprofito per fer coses amb la parella i amb els amics, però molt de tant en tant. Sempre m’ha agradat estudiar o fer exercici però ara no puc planificar res”, contesta. Des de fa uns anys surt amb Xavier Cima, exdiputat de Convergència al Parlament; una de les tafaneries que més va sorprendre quan es va confirmar.

Arrimadas és la petita de cinc germans. El seu pare, Rufino Arrimadas, és advocat i va ser regidor d’UCD del primer ajuntament democràtic de Jerez. Ara, la filla de Rufino és l’orgull del poble dels seus pares. De fet, l’alcalde de Salmoral (Salamanca) ja li ha demanat que faci de pregonera de la festa major que se celebra el 17 d’agost.

La líder de Ciutadans també s’ha estrenat en la guerra d’haver de defensar que es pot ser dona, jove, intel·ligent i guapa. “Hi ha masclisme en general i a la política també. En totes les feines de dones que tenen molta repercussió mediàtica, al final sorgeix aquest masclisme que tenim tots interioritzat”, diu i afegeix que sovint, aquest capítols, li donen més força i coratge.

Respecte al futur, no descarta res: vol ser mare i no ha pensat a fer el salt a Madrid. Això sí, té clar que no es dedicarà a la política tota la vida: “Ho faré mentre em llevi, sigui feliç i estigui contenta amb el que faig. El dia que no sigui així, tornaré a la meva feina de consultora”.