Ciutadans té clar que la llei de transitorietat, presentada aquest dilluns, i la llei del referèndum no seran vigents. “Facin el que facin, aquestes lleis no entraran en vigor”, ha afirmat la seva líder a Catalunya, Inés Arrimadas, que ha vaticinat que s’apropa “la fi del processisme” i s’apropen unes eleccions autonòmiques. Segons Arrimadas, la presentació s’ha fet “a corre-cuita” per a tapar el que va passar a la manifestació del dissabte.

“Estem en els darrers moments d’aquest processisme”, ha defensat Inés Arrimadas, que ho ha considerat una “bona notícia”. En aquest sentit, ha afegit: “Ja els hi posaran el cognom que vulguin, però ja comencen a parlar d’eleccions”. Des de la formació taronja consideren que són la sortida. “La sortida seran les urnes: les urnes d’unes eleccions”, ha dit. S’ha erigit com l'alternativa al procesisme en uns comicis.

Segons Arrimadas, no serà necessari recórrer a l’article 155 de la Constitució espanyola, perquè aquestes lleis no podran tirar endavant. “Estem convençuts que aquestes lleis no entraran en vigor perquè seran suspeses pel Tribunal Constitucional”, ha defensat. A més, ho ha considerat una “presa de pèl” als independentistes, perquè “no s’atreveixen a fer res”.

De la mateixa manera que ho ha fet Xavier Garcia Albiol, la líder de Ciutadans ha assegurat que la presentació de la llei de transitorietat aquest dilluns s’ha fet “a corre-cuita per intentar passar pàgina de la imatge que van donar a la manifestació”. Segons Arrimadas, el dissabte “van preferir mostrar el rebuig a Espanya abans que el rebuig als terroristes”.