La líder de Ciutadans, Inés Arrimadas, considera que la reunió d'aquest dimarts del Pacte Nacional pel Referèndum demostra que el Govern està "cada cop més sol en la seva obsessió" per repetir el 9-N.

Així ho ha assegurat després que aquest dimecres es reunís el Pacte Nacional pel Referèndum, en què es va donar per amortitzada la via del diàleg amb el Govern espanyol. La reunió va estar marcada per la indefinició dels comuns sobre el referèndum que planteja l'Executiu de Carles Puigdemont, i van reiterar la necessitat de mantenir viu el Pacte com una eina per aconseguir un referèndum pactat.

Durant una visita a Ripoll, la cap de l'oposició ha assenyalat que la Generalitat es gasta els "diners i el temps" a debatre sobre el referèndum però que no tenen cap tipus de pla per als catalans.

Un cop més, des de Ciutadans han demanat que es posin les urnes per celebrar unes eleccions autonòmiques amb garanties que permetin "canviar de Govern i no de passaport". Arrimadas ha fet aquestes declaracions, acompanyada de diputats i regidors de la demarcació, davant de la portalada de Ripoll, on ha expressat el seu suport a la candidatura com a Patrimoni Mundial de la Unesco.

La portalada del monestir de Ripoll és un indret "emblemàtic i rellevant" en l'àmbit històric i cultural de Catalunya, ha assegurat Arrimadas. Per això el seu partit també vol fer costat a la candidatura perquè el monument sigui reconegut com a Patrimoni Mundial de la Unesco. 

Arrimadas també ha explicat que aquest dimecres mantindrà diverses reunions a la capital del Ripollès per seguir l'estratègia d'implantació i creixement del partit al territori.