La líder de Ciutadans a Catalunya, Inés Arrimadas, ha carregat contra el Govern de la Generalitat afirmant que "no governa ni pels independentistes". Entrevistada al programa El Món a Rac1, Arrimadas ha destacat que Puigdemont va prometre la independència en 18 mesos i ha recordat que el termini finalitza el 10 de juliol. És per això que Arrimadas considera que tot el procés que s'acosta, amb el referèndum, portarà a una "frustració col·lectiva" i ha assegurat, tot alegrant-se, "que hi haurà eleccions autonòmiques". 

D'aquesta manera, Arrimadas s'ha presentat com a candidata a la presidència de la Generalitat assegurant que governaria per a tothom: "tinc molts amics independentistes i em poso d'acord en moltes coses". En el mateix sentit, ha volgut remarcar que "s'ha de poder arribar a un consens". 

Sobre el referèndum de l'1 d'octubre, la líder de Cs ha tornat a destacar la condició que té la consulta de "9N bis" i ha remarcat que "si ho volen fer amb voluntaris és un 9N i amb funcionaris és il·legal". Per tant, Arrimadas ha desitjat que "el president de la Generalitat no faci prou com per acabar inhabilitat". També ha carregat contra el vicepresident, Oriol Junqueras, dient que "si va dir que en unes eleccions no han de participar funcionaris, està mentint".

Moció de censura

Inés Arrimadas ha tingut paraules per als fets d'aquesta setmana al Congrés dels Diputats en referència a la moció de censura presentada per Podemos. Segons la cap de l'oposició al Parlament, "el que es va veure ahir no és gens constructiu", ja que ha acusat a Iglesias de donar-se notorietat sense realitzar "cap proposta" i "reforçar la figura de Rajoy". D'aquesta manera, Arrimadas pensa que Pablo Iglesias i Mariano Rajoy "es retroalimenten". Per a Arrimadas, "si vols ser president d'Espanya i només et presentes amb el suport de Bildu i Esquerra, tens un problema".

També ha justificat que el seu partit hagués votat a favor de Rajoy per investir-lo president del Govern espanyol, afirmant que "quan vam donar suport a Rajoy era això o terceres eleccions". La líder de Cs a Catalunya afirma que "ho vam intentar amb Pedro Sánchez i Podemos no ho va permetre". Segons ella, la moneda de canvi va ser l'acord anti-corrupció.