La líder de Ciutadans, Inés Arrimadas, ha afirmat aquest dimecres que si ella governa, Catalunya “deixarà de ser un problema per a la Unió Europea i tornarà a ser part de la solució”. “Volem donar una imatge de seguretat i de seny”, ha remarcat. Segons ha expressat, mentre Puigdemont ha vingut al cor d’Europa “a parlar de fractura i a criticar les institucions europees”, des de Ciutadans han vingut “a parlar d’unió”, ha dit en una atenció als mitjans des de Brussel·les, on té previst reunir-se amb diferents membres d’ALDE, el partit liberal europeu on s’integra Ciutadans però també el PDeCAT.

Arrimadas ha dit també que totes les enquestes indiquen que hi ha “una opció realista de tenir una majoria alternativa després de les eleccions”. “Ens deixarem la pell per poder tenir aquesta majoria i formar govern per recuperar la convivència i la seguretat jurídica que el senyor Junqueras i Puigdemont ens han tret”, ha assenyalat en aquest sentit.

La presidenta de Ciutadans ha criticat que Puigdemont parli "de coses que generen inestabilitat i confiança i afecten greument la imatge de Catalunya" i en aquest sentit ha apuntat el seu partit com a alternativa de cara al 21-D. "Volem llançar un missatge d'esperança, tornarà el seny català i el sentit comú i sens dubte un projecte perquè Catalunya torni a ser un motor estable i segur d'Espanya i d'Europa", ha dit.

"No els ha entrat un atac d'amor pel compliment de les lleis"

Davant la possibilitat que els partits independentistes demanin una negociació pactada amb Madrid per la independència, Arrimadas ha assegurat que "es tornen a presentar els mateixos i, si tornen a governar, faran el mateix". "Els asseguro que aquests senyors no s'han tornat constitucionalistes ni els ha entrat un atac d'amor pel compliment de les lleis", ha afirmat. Sobre la possibilitat que els empresonats que van a llistes puguin participar en la campanya electoral, la presidenta de Ciutadans s'ha limitat a dir que respectarà les decisions judicials. "Ho respectaré i em semblarà bé", ha conclòs.

Encara sobre les eleccions del 21-D, la candidata ha defensat que un govern de Cs permetrà "també recuperar el fet de tenir molt bona imatge per l'estabilitat i el potencial que sempre ha tingut Catalunya". En aquest sentit ha lamentat que "per desgràcia" Catalunya "és notícia a tot el món per la incertesa, la inseguretat i les agències europees que no es queden", ha dit en relació a la derrota de la candidatura de Barcelona per acollir l'EMA.

"També volem explicar el nostre projecte perquè si governem després de les eleccions el 21-D la imatge que es donarà serà totalment la contrària", ha afegit. Aquest és, segons ha dit, el missatge que transmetrà als diferents membres d'ALDE amb qui es reunirà, entre ells el president del partit a l'Eurocambra, Guy Verhofstadt, amb qui es trobarà aquest dijous a Brussel·les.