La líder de Ciutadans a Catalunya, Inés Arrimadas, ha dit que si la Generalitat "tingués raó" amb la convocatòria del referèndum d'autodeterminació, permetria que el poble de Batea (Terra Alta) pogués celebrar un referèndum per separar-se de Catalunya i unir-se a Aragó, com es planteja.

En declaracions als mitjans a Atocha, Arrimadas s'ha referit a la decisió d'aquesta localitat de Tarragona de plantejar-se una consulta d'autodeterminació, cansada de la "discriminació insostenible" per part de la Generalitat, segons va dir l'alcalde, Joaquim Paladella.

Arrimadas ha dit així que és "evident" que la Generalitat està abandonant "les prioritats" dels catalans i ha recordat que Ciutadans va demanar al Parlament un augment de places per a dependents en aquest municipi perquè té un problema en aquest tema.

"Aquest tipus de coses mostra les contradiccions de la Generalitat", ha subratllat la també portaveu de Ciutadans, assegurant que Catalunya és, després de les Canàries, la comunitat amb la llista d'espera més llarga en dependència.