La líder de Ciutadans, Inés Arrimadas, ha advertit aquest divendres als alcaldes independentistes que no poden posar a disposició del referèndum "il·legal" els recursos i les institucions locals.

Arrimadas, el responsable d'Economia de Ciutadans, Luis Garicano, i el portaveu econòmic del partit al Congrés, Toni Roldán, s'han reunit aquest divendres a Barcelona amb representants d'start-ups de cara a la llei de foment de la innovació que prepara la formació taronja.

En declaracions als mitjans després de la trobada, Arrimadas ha llançat una advertència als alcaldes sobiranistes, en vigílies de l'acte que celebraran demà per reafirmar el seu compromís amb el referèndum de l'1 d'octubre, i al qual assistirà el president de la Generalitat, Carles Puigdemont. "Els alcaldes no poden fer servir les institucions públiques i els recursos dels seus municipis per a un referèndum il·legal que, a més, divideix la seva població", ha alertat Arrimadas.

La líder de la formació taronja a Catalunya ha considerat "de sentit comú" que no es facin servir les institucions, edificis públics i recursos per facilitar la celebració d'un referèndum que està "al marge de la legalitat" vigent però ha denunciat que "des de fa anys, els alcaldes independentistes posen al servei del procés els seus municipis i les institucions com si fossin de l'ANC" quan, segons reitera, haurien d'estar al servei de tots els veïns.

Arrimadas també s'ha referit a la moció que va aprovar aquest dijous el Parlament en què es condiciona la publicitat institucional als mitjans a l'emissió de la campanya del referèndum. La cap de l'oposició ha qualificat la decisió de la cambra catalana com molt greu i ha assegurat que "és una mostra perfecta del concepte que té el Govern dels mitjans de comunicació".