El conseller Carles Mundó ha aparegut aquesta nit a l'acte d'inici de campanya d'ERC hores després de sortir en llibertat de la presó d'Estremera. Després de saludar i rebre efusives abraçades per part dels seus companys de partit, ha intervingut a l'acte per demanar "joc net" de cara al 21-D.

L'emotiva escena s'ha viscut davant d'unes 800 persones al centre cultural L'Atlàntida de Vic, on ERC ha iniciat aquesta nit la seva campanya electoral. Mundó ha intervingut a l'últim moment, quan ja ho havia fet la candidata número dos i secretària general republicana, Marta Rovira.

En la seva intervenció, Rovira ha dit que ERC "guanyarà les eleccions" de forma clara perquè és el millor instrument "per construir república" i també "ho farem -ha dit- pels empresonats per les seves idees polítiques". Ha lamentat que "avui comencem una campanya sense el nostre cap de llista, un fet que en 90 anys d'història no havia passat, un fet inèdit".

"Hem tingut presidents del partit a la presó, a l'exili i també un d'ells afusellat, però mai abans havien impedit al nostre candidat a la presidència poder fer una campanya", ha indicat. Per Rovira, "Junqueras és el millor candidat per a liderar la nova etapa del nostre país, perquè és el símbol de la justícia, de l'esperança, de la llibertat, i per això per a ells és més fàcil tancat sense judici i sense garanties, així és la democràcia espanyola".



Tot i les circumstàncies, la secretària general assegura que "ERC no està debilitada, i volem donar un missatge clar: Esquerra és i serà garantia de república, d'avanç i de progrés, som garantia d'acabar amb privilegis corruptes i de l'immobilisme que fa que res canviï".

"Avui el nostre principal objectiu és guanyar, guanyar i guanyar, perquè aquest país s'ho mereix, pels que estan a la presó o l'exili, i per la democràcia no fallarem!", ha recalcat.