Els sis membres d'Arran que estan sent investigats per presumptes delictes de danys i desordres públics després de l'okupació amb urnes de la seu del PP català el 27 de març no han anat a declarar avui al Jutjat d'Instrucció 11 de Barcelona, a la Ciutat de la Justícia.

Arran han explicat a Twitter que els sis membres que havien d'anar al jutjat a partir de les 9.45 hores, no han comparegut perquè no reconeixen la justícia espanyola i perquè el cas "deriva d'una denúncia del PP".

"A més, considerem que el procés ha estat dubtós ja que no es va identificar ningú aquell dia, per la qual cosa entenem que es tracta d'una denúncia ideològica", han criticat fonts d'Arran en declaracions a Europa Press, que també han carregat contra el paper dels Mossos d'Esquadra en presentar-se davant de la seu del PP aquell dia. Diuen no entendre-ho i que consideren que fan de "corretja de transmissió de l'Estat".

Conscients que no comparèixer davant dels jutjats pot portar detencions, afirmen que no tenen por: "Cal forçar el conflicte amb l'Estat i aquesta és una forma de fer-ho".

Adhesius i cartells

El 27 de març, mig centenar de persones del moviment es van concentrar davant de la seu del PP català col·locant adhesius i cartells per obrir la seva campanya del referèndum 'L'organització és la clau de la victòria'.

El grup va col·locar urnes i una pancarta en què es podia llegir 'L'autodeterminació no es negocia. Referèndum sí o sí', i alguns van entrar al vestíbul, del qual els Mossos els van desallotjar.

A l'acció van ser presents la diputada de la CUP en el Parlament Anna Gabriel i l'exdiputat cupaire David Fernàndez.