Un pres va apunyalar al coll a un altre durant la missa celebrada aquest diumenge al centre penitenciari de Soto del Real (Madrid) en presència del fins ara de líder de l'ANC i ara també candidat de Junts per Catalunya, Jordi Sánchez, que es troba empresonat en aquesta presó de forma preventiva acusat delicte de sedició.

Després de la intervenció dels funcionaris, la víctima va ser atesa en primera instància a la infermeria de Soto del Real, on va arribar pel seu propi peu. Els metges van aconsellar que fos traslladat en helicòpter a l'Hospital de La Paz, on va rebre assistència especialitzada. Es troba estabilitzat fora de perill.

L'incident el van protagonitzar dos joves d'uns vint anys de nacionalitat dominicana. En aquell moment, Jordi Sánchez es trobava a la zona habilitada per celebrar les misses dels diumenges en Soto del Real, encara que allunyat del lloc on es va produir l'agressió.

"Es tracta d'un fet aïllat que ha estat controlat en l'acte pels funcionaris presents al lloc", han explicat a Europa Press fonts penitenciàries. La celebració de la missa a la presó és un acte públic a què qualsevol pres té dret a assistir i habitualment congrega nombrosos interns.

Tant l'agressor com la víctima són presos preventius vinculats a bandes llatines i que no comparteixen el mateix mòdul a Soto del Real. Els fets van succeir cap a les onze del matí quan mig centenar d'interns s'havien assegut i es disposaven a escoltar missa.

En aquell moment, un d'ells, intern ingressat en un mòdul de reincidents, va treure un ganivet de plàstic al qual havia enganxat diverses fulles d'afaitar, agredint al coll l'altre reclús. L'agressor va ser reduït immediatament per part dels funcionaris de presons.

Entre els presents, encara que allunyat de la zona de l'agressió, es trobava Jordi Sánchez, que va ingressar a Soto del Real el passat 16 d'octubre juntament amb el líder d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart.

El vicepresident del Govern Oriol Junqueras i els altres set consellers, per contra, van ingressar en les presons d'Estremera (els homes) i Alcalá-Meco (les dones).