L'extinent d'alcalde d'Urbanisme de Barcelona, Antoni Vives, va ser detingut davant el seu fill petit, segons ha explicat ell mateix a TV3 aquest dissabte. "No hi ha cap mena de justificació perquè se m'hagi de detenir amb el meu fill petit al davant. Vosaltres creieu que s'ha de fer tot el número aquest, amb un gos, per buscar feixos de bitllets?", s'ha preguntat Vives.

Vives no descarta querellar-se contra la fiscalia. "Això que ha passat és molt greu. És una cosa molt, molt greu. Estarem preparats per si passa res més, lògicament", ha afegit.

Ell i el altres set detinguts dijous passat en l'operació Pika, contra el presumpte finançament il·legal de Convergència, van sortir en llibertat sense càrrecs aquest divendres al vespre.

'Em querellaré'

En una nota publicada aquest dissabte a la tarde, Vives avisa que "és mentida, una calúmnia i una falsedat afirmar que em vaig lucrar personalment, o per compte d'altri durant el meu pas per l'Ajuntament de Barcelona" i adverteix que emprendrà accions legals contra qui ho afirmi.

L'extinent d'alcalde ha reaccionat després de llegir "amb perplexitat i indignació creixent algunes notícies referides a la meva persona i a la meva activitat professional actual", on s'assegura "de manera directa, o citant hipotètiques fonts policials, que em vaig lucrar personalment i de manera il·legal amb les obres fetes a Barcelona durant el meu pas per l'Ajuntament. Les mateixes informacions afirmen que la meva actual activitat empresarial serviria per canalitzar aquests desviaments de fons".

Vives qualifica aquestes informacions "d'infàmia i calúmnia flagrants" i explica que ha "començat a recollir-les per tal de posar-les en mans dels advocats i finalment interposar una querella contra els que les difonen".

Contundent

Una de les obres sota sospita és el Túnel de Glòries, gestionada per BIMSA, l'empresa municipal d'infraestructures de Barcelona. Vives ha explicat a TV3 que la causa de la seva detenció és el judici a Mas, Ortega i Rigau que arrenca dilluns que ve. "De BIMSA puc respondre de la gent que ha treballat a les meves ordres i de la seva honorabilitat, i de la meva honorabilitat. I puc respondre del que jo he fet. I és d'acord amb això que a mi se m'ha de tancar o se m'ha de deixar lliure", ha afegit .

En el comunicat posterior, amb molta contundència, detalla que "totes les obres adjudicades per BIMSA van seguir el procés i els controls preceptius, com es pot veure analitzant els expedients de cadascuna d'elles, a l'abast de qui els vuigui revisar".

"Sobre les afirmacions relatives al meu eventual lucre personal només cal analitzar les meves declaracions de l'IRPF, les meves declaracions de béns a l'Ajuntament, o els comptes de la meva empresa, per comprendre immediatament que tot és una mentida sense pal·liatius i que forma part d'una estratègia de difamació per destruir la meva reputació", agrega.

No va declarar

Vives va passar 24 hores detingut per decisió de la Guàrdia Civil (el jutge no ho havia ordenat): dotze hores mentre els agents escorcollaven casa seva i dotze més a la Comandància de la Guàrdia Civil de Tarragona, on va ser traslladat. Un cop allí, no va voler declarar perquè no sabia de què l'acusaven.

Malgrat que el cas està sota secret de sumari, la Guàrdia Civil ha filtrat a diversos diaris que dels escorcolls i de les declaracions d'algun empresari s'han obtingut dades per sustentar l'acusació que Convergència es finançava a canvi de concedir contractes públics.