Després que ahir sortís a la llum que la diputada de la CUP Anna Gabriel estaria disposada a "tenir fills en comú en un grup", els mitjans de Madrid no s'han pogut estar de passar per alt la qüestió i han carregat i ironitzat contra ella, el seu ideari i el seu estil de vida.

El diari ABC ha aprofitat per fer una tesi sobre les diferents tribus que han existit al llarg de la història i ha definit les seves declaracions com a "un pas més antisistema". El rotatiu relaciona el fet de simpatitzar amb aquest mode de viure amb un plantejament que ja va ser estudiat per Friedrich Engels l'any 1884, on parlava de models alternatius de família. Un d'aquests models s'ajusta bastant a l'estil de vida de Gabriel, segons l'autor de la peça.

Es tracta del model de família "sindiàsmica" i es fonamenta en el cas d'una tribu de Nova York en què el pare no només deia "fills" als seus propis, sinó també als dels seus germans. Aquest rotatiu compara el cas amb diferents estils de vida, molts dels quals asseguren que donaven lloc a "traumes de tots tipus" i acaba confirmant que "no en va, avui en dia, els nens viuen amb els seus pares".

La Razón va més enllà i justifica les declaracions de Gabriel amb el fet que "al cap i a la fi, prové de Sallent, una població de només 6.000 persones". Però el fet que vingui de poble, que "podria acabar limitant-se a una vida rural, acaba convertint-se en una crítica a la família nuclear".

Així acaba un article de l'edició en paper d'aquest diari, que afegeix que "Anna Gabriel s'ha erigit com a una mena de portaveu del pensament alternatiu. I això no deixa indiferent ningú". Per això carrega contra la diputada cupaire recordant que "tan aviat li talla el cap a Artur Mas, com reivindica la normalitat de practicar sexe al metro o reconeix que li agradaria tenir fills en comú".

Desfibril·ladors per a tontos

La Cope ha fregat la línia entre la crítica i l'insult i el presentador del programa matinal, Carlos Herrera, ha introduït el tema explicant als seus contertulians que "jo tinc el desfibril·lador de tontos aquí, que és imprescindible perquè estem envoltats de tontos". Amb to irònic, Herrera ha assegurat que aquesta situació "és meravellosa" i l'ha descrit com a "un món feliç, sense tampons i que està per posar-se Bob Esponja en tot allò negre".

Aprofitant per fer un paral·lelisme amb el procés sobiranista, el conductor del programa ha posat de manifest que "en el fons és lògic que tot això ho plantegi una formació que el que li agrada és acabar amb les llibertats" i ha carregat contra Gabriel dient que "tot això contrasta amb el fet que siguin independentistes perquè si estem en la col·lectivització de tot, doncs tot per a tots". 

En acabar el seu monòleg matinal, el presentador ha emplaçat els seus companys a "donar-li el desfibril·lador que així li treus la crisi de tonto, encara que continuarà sent tonto".

(Escolta l'àudio aquí, minut 07:30)

El periodista Luis de Val ha continuat amb la línia d'Herrera i, al mateix programa, s'ha lamentat que "l'angoixa de pensar que estem envoltats, produeix un aclaparament difícil de dissimular". De Val ha titllat Gabriel de "gran antropòloga que guanyarà el Nobel" i, amb molt de sarcasme afegit, ha assegurat que "serà l'orgull d'Espanya perquè, possiblement, no existeixi ningú en tota la Unió Europea amb ganyes per a superar tan brillant collonada". 

Descobrir l'escola

Onda Cero ha girat la truita i ha agafat la qüestió per una altra banda. El presentador de Más de Uno d'Onda Cero, Carlos Alsina, ha posat de manifest que "estem a l'espera que concreti quines tribus són aquestes" i que això "indica que Gabriel va descobrir ahir l'escola, aquesta eina que tothom ha descobert fa temps per proveir d'educació els fills de tots".

"Ha descobert l'escola, el barri i la corrala" i ha assegurat que "hi ha criatures insofribles que la tribu prefereix que es quedin amb els seus pares a casa".

(A partir del minut 07:03)