El president del PSC i alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha recordat avui a la presidenta andalusa, Susana Díaz, que ella "no és la secretària general del PSOE", formació amb la qual admet que hi ha "tensions", sobretot després d'unes primàries entre els socialistes catalans que han "reforçat" el seu no a Mariano Rajoy.

En declaracions a RAC1 i en referència a les relacions amb el PSOE, Ros ha admès que "hi ha una situació de tensió que hem de ser capaços de superar". "Però el paper que està representant Susana Díaz és molt diferent al que estem representant els socialistes catalans, que estem molt units al voltant d'una posició que les primàries han reforçat", ha assenyalat Ros en al·lusió al rebuig del PSC a facilitar un govern del PP.

Ros ha anat més lluny i ha afirmat: "Que jo sàpiga, Susana Díaz no és la secretària general del PSOE. Haurà de defensar la seva posició en els òrgans del partit [...] Nosaltres creiem que cal donar la veu a la militància i actuarem en conseqüència".

"El PSC és l'últim espai catalanista d'aquest país i per a nosaltres és impossible investir un president que no ha aportat solucions a la relació entre Catalunya i la resta d'Espanya", ha apuntat Ros, en la línia defensada pel reelegit primer secretari del PSC, Miquel Iceta, que ahir va defensar la "sobirania" del PSC i l'"especial" situació a Catalunya per reafirmar el seu rebuig a facilitar un executiu de Rajoy.