Els grupuscles d'ideologia ultra són ben actius a la ciutat de Barcelona. Si, recentment, van convocar una manifestació a Gràcia, aquest dissabte s'han acarnissat amb un acte d'homenatge a l'intel·lectual trotskista Andreu Nin (1892-1937), fundador del POUM i conseller de Justícia de la Generalitat republicana.

Una pintada amb la inscripció "Andreu Nin traidor" i signada amb les sigles "DNJ", que corresponen a Democracia Nacional Joven, les joventuts de Democracia Nacional, ha aparegut al local on s'ha realitzat l'homenatge, en un local del carrer Andreu Nin de Barcelona, com es pot apreciar a la imatge. 

Fonts de la Fundació Andreu Nin, en conversa amb El Nacional, han condemnat l'acció, que han atribuït a grups "nazi-feixistes".

Andreu Nin, intel·lectual, periodista i revolucionari, va ser assassinat per ordres de Moscou durant la Guerra Civil, segons coincideixen els historiadors, en territori republicà i en el context dels enfrontaments entre els sectors trotskistes i els stalinistes. La seva memòria continua sent incòmoda vuitanta anys després.