L'ANC ha demanat aquest dijous aportacions econòmiques als ciutadans per "minimitzar" l'impacte de l'embargament de 246.559 euros per una multa de l'Agència Espanyola de Protecció de Dades (AEPD) relacionada amb la Gigaenquesta que van fer les entitats sobiranistes el 2014 per preguntar als ciutadans com voldrien que fos una Catalunya independent.

En un comunicat, ha destacat que "la millor manera de minimitzar l'embargament i reforçar l'ANC" és fent-se'n soci o realitzant aportacions econòmiques, i adjunta un número de compte.

"Tots els recursos recaptats aniran directament a fer més gran la campanya per guanyar el 'sí' a la independència", assegura l'entitat, que també critica "la falta de respecte de l'administració espanyola cap als seus administrats", que "no té límits i ens converteix tots en súbdits contra qui s'acarnissa l'Estat".

Davant d'aquesta situació, afirmen que "no podrà parar la tasca de les entitats sobiranistes ni amb sancions ni inhabilitacions" i agraeixen les mostres de suport rebudes al llarg del dia d'avui.