Conscient de la necessitat de mobilitzar el sobiranisme aquest Onze de Setembre, l’Assemblea ha llançat una campanya en què demana directament a polítics de primera fila que se sumin a les mobilitzacions de la Diada.

El primer de rebre la invitació virtual ha estat el mateix president de la Generalitat, Carles Puigdemont. Fonts de l’entitat sobiranista han apuntat que en aquesta “dinàmica” també s’ha convidat Ada Colau i altres alcaldes i consellers de la Generalitat.  

Samarreta amb l’11 guanyador

Seguint la metàfora de “l’equip guanyador”, la campanya que l’entitat sobiranista ha llançat a Twitter reprodueix aquest missatge: “Ada, l'11S no pots faltar-hi. Tu ets part de la història!”

 

El precedent de Mas

L’expresident Artur Mas va decidir al 2012 no participar als actes organitzats per les entitats sobiranistes per mantenir la neutralitat de la figura del president i es va limitar a participar als actes institucionals.

Tot i així, les mobilitzacions van comptar amb la participació de membres dels diferents governs i de la mateixa dona de l’expresident, Helena Rakosnik.