Confiança plena per part de l’ANC i Òmnium amb els canvis de govern que aquest divendres ha presentat el president de la Generalitat, Carles Puigdemont. Les dues entitats consideren aquests canvis "necessaris" i creuen que serveixen per “reforçar el referèndum”.

El president de l’ANC, Jordi Sànchez, ha afirmat que amb aquests canvis Puigdemont envia un “missatge clar i inequívoc que res ni ningú podrà aturar la preparació ni execució de l’1 d’octubre”. Sánchez ha assegurat que el nou equip “respon a conviccions sòlides i responsabilitat demostrada”. Amb tot, ha volgut “agrair l’honestedat i valentia dels consellers que han decidit deixar la seva responsabilitat per assegurar més cohesió del Govern”.

Per la seva banda, el president d’Òmnium, Jordi Cuixart ha mostrat el seu “respecte i lleialtat” a les decisions i al lideratge de Puigdemont “encaminades a enfortir l’objectiu de celebrar” l’1-O. Cuixart ha mostrat el seu reconeixement als tres consellers sortints i ha subratllat que “és legítim tenir dubtes però alhora és necessari substituir aquells que vegin amb incertesa l’horitzó de l’1-O”.