El secretariat de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha denunciat aquest matí a Manresa l’assetjament que, segons els portaveus de l’entitat, pateixen per part de l’Estat espanyol. En concret, es refereixen a una inspecció d’Hisenda que, segons l’entitat, era arbitrària i a la sanció de 40.000 euros que han hagut de pagar després d’haver estat víctimes d’un robatori de dades, a la seu de Tarragona.

Consensuar el full de ruta per aquest 2016

Uns 2.200 socis participen des de les 10 del matí a l’assemblea general de l’ANC, al pavelló Nou Congost de la capital del Bages, on s’ha de validar el full de ruta d’aquest 2016. A les 11 del matí, els socis ja havien aprovat per unanimitat i amb crits d'”independència” l’augment de quotes dels associats. També s’ha aprovat per àmplia majoria, l’informe de gestió i l’informe econòmic, a més del pressupost per al 2016.   

L’assemblea ha arrencat puntualment a les 10 del matí amb un sentit homenatge a la desapareguda expresidenta d'Òmnium Muriel Casals.

Convidats

La presidenta del Parlament i expresidenta de l'entitat, Carme Forcadell, clourà l'assemblea anual. Entre els assistents hi ha una quarantena de convidats de diferents partits polítics i col·lectius, com Lluís LLach (JxSí), Neus Lloveras de l'AMI, Albert Botran (CUP) i Toni Castellà (Demòcrates).