Fonts de l’ANC han confirmat que la Junta electoral ha rebut diverses denúncies de socis que apunten irregularitats. Entre elles, que alguns candidats estarien fent campanya de forma conjunta, incomplint el reglament. Des de l’ANC, treuen importància a les denúncies i asseguren que les filtracions als mitjans de comunicació són interessades.

“Durant el període de validació de candidatures, la junta electoral va rebre mails de socis que denunciaven irregularitats i que impugnaven candidatures. La junta va examinar les denúncies d’acord amb el reglament”. En el cas de les denúncies davant socis que estarien promovent llistes conjuntes, la junta -apunten- farà exactament el mateix: estudiar els casos i valorar si és pertinent prendre algun tipus de mesura disciplinària o no.

Des de l’ANC, lamenten que les filtracions són interessades i que l’objectiu és fer pressió. Tot plegat, després de la polèmica perquè la junta electoral readmetés dos dels candidats ‘crítics’, Quim Torra i Jordi Calvis, a la cursa electoral, malgrat que, inicialment, els va impedir presentar-se per “incompatibilitats amb el reglament”.