"País informat". Aquest és el nom de la campanya que l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) portarà a terme per convèncer tots els comuns i la meitat dels votants del PSC per votar 'sí' al referèndum. L'ANC farà el tret de sortida de la campanya el proper 15 de gener i pretén focalitzar-la en els "votants potencials" a favor de l'autodeterminació de Catalunya.

Així ho publica avui La Vanguardia, que explica que l'entitat ha dissenyat un anàlisi i un mapa on hi indiquen les "zones prioritàries" de l'actuació. Les assemblees territorials de l'ANC es mobilitzaran de dues maneres: amb accions al carrer i realitzant articles setmanals a diaris locals per fer arribar el missatge a tothom. 

L'ANC centrarà la seva activitat en els 47 municipis que han considerat "zones prioritàries", la majoria són de l'àrea metropolitana de Barcelona, així com en aquells municipis que tinguin repartit un 10% dels vots entre el PSC i els comuns. I no només això. Una altra condició sine qua non és que el número de votants socialistes sigui superior a 2.000, mentre que el de comuns hauria de ser superior a 1.000.

En aquest sentit, l'entitat considera que tots els votants dels comuns són "potencials" votants a favor de la independència, mentre que dels socialistes només compta amb la meitat.

Tret de sortida

La campanya s'inaugurarà el 15 de gener a les 10.30 hores a Sant Feliu de Llobregat amb un mannequin challenge i amb un 'trenet' a la plaça a mode d'atracció infantil. També hi posaran una carpa de cinema, una màquina gratuïta de crispetes, actuacions musicals i una xocolatada.

A més, els articles informatius que anirà publicant tindran cada vegada una temàtica diferent i començaran amb un titulat "perdre la por", relacionat amb les pensions.