Un inspector d'Hisenda ha confirmat aquest dilluns en el judici lliuraments de diners del presumpte cap de la trama Gürtel Francisco Correa a l'exalcalde del PP a Pozuelo de Alarcón (Madrid) Jesús Sepúlveda i pagaments per a despeses d'ell i la seva exesposa, l'exministra de Sanitat Ana Mato.

L'Audiència Nacional ha reprès avui la vista d'aquest cas de corrupció política amb les declaracions de dos inspectors de l'Agència Tributària que han estat preguntats en relació amb els diners de Jesús Sepúlveda i de l'extresorer del PP Luis Bárcenas, els dos únics del total de 37 acusats que han comparegut avui.

El primer ha ratificat el seu informe en el que fa constar que Sepúlveda va rebre de Correa lliuraments de diners per a despeses particulars de la seva família i pagaments per a actes de la campanya de les eleccions municipals de 2003 i per a altres de l'ajuntament. A més ha confirmat que les sigles JS que figuren en la documentació relacionada amb lliuraments de diners de la trama corresponen a Jesús Sepúlveda.

Quant als pagaments per a despeses personals ha esmentat que figuren despeses i viatges de "Sepúlveda i persones del seu entorn" que van ser pagats des de la caixa B de Correa i no per l'exalcalde i ha concretat: "Ana Mato tampoc no va pagar cap d'aquests viatges".

D'altra banda ha relatat que en la documentació analitzada figuren "sortides de diners de l'organització de Correa en favor de la campanya de Sepúlveda a Pozuelo". "Es va destinar a actes d'una campanya electoral que l'hauria d'haver pagat el PP però no es van facturar ningú i els van pagar empreses de Correa", ha postil·lat el pèrit.

La Fiscalia demana 15 anys i quatre mesos de presó per a Jesús Sepúlveda que va ser alcalde de Pozuelo entre 2003 i 2005 i senador entre 1993 i 2003, en estimar que va rebre de la trama en sis anys 546.457 euros.