La presidenta de l'Associació de Municipis per a la Independència (AMI), Neus Lloveras, ha anunciat que regidors independentistes d'Escòcia visitaran Catalunya el proper 11 de setembre, convidats per l'entitat.

"La participació de regidors independentistes d'Escòcia en alguns actes va en la línia del que l'AMI va acordar en l'última executiva d'aprofitar contactes del món municipal per fer arribar a l'exterior les reivindicacions catalanes", ha afirmat Lloveras en declaracions als mitjans a la Seu Vella, on s'ha reunit l'executiva de l'associació.

Com ha explicat Lloveras, internacionalitzar el procés és un dels reptes que s'han marcat les entitats independentistes. És en aquest sentit que, amb accions com aquesta, l'AMI vol apropar al món la realitat catalana. 

Procés constituent

Coincidint amb la presentació de les conclusions dels partits de la comissió del Procés Constituent, l’AMI també ha demanat a "la població, les entitats i els partits" participar "massivament" en el debat que s'obrirà a la societat un cop acabada la tasca parlamentària sobre el procés constituent.

Lloveras defensa que "és una oportunitat única que tenim com a país i l'hem d'aprofitar".

Sobirania Fiscal

D'altra banda, Lloveras manté que la sentència que va emetre la setmana passada el Tribunal Constitucional (TC) i que anul·la l'Agència Tributària de Catalunya no posa en risc la sobirania fiscal que promou l'AMI. És per això que han enviat un document als ajuntaments adherits on se'ls informa que poden continuar ingressant els impostos a Catalunya.

Consulta d'adhesió a Lleida

Lloveras ha plantejat a l'alcalde, el socialista Àngel Ros, que celebri una consulta entre els lleidatans perquè siguin els ciutadans i no el consistori els que decideixin si adherir-se o no a l'AMI. "Creiem que Lleida és una població en la qual una bona part de la ciutadania desitja estar a l'AMI i, per tant, li hem demanat a l'alcalde que consideri aquesta opció democràtica d'entrar a l'AMI o no. Ell ha dit que ho estudiaria", ha assegurat.

Segons Lloveras, l'AMI vol posar-se a disposició de totes les entitats i associacions que participin en el debat constituent i, al mateix temps, té previst fer una crida perquè s'hi sumin el major nombre de partits.