L’Associació de Municipis per la Independència (AMI) ha enviat una carta a mig miler d’alcaldes d’arreu del món per internacionalitzar el procés i explicar el cas català sense interferències de l’Estat espanyol.

A més de l’enviament, alguns municipis explicaran la realitat catalana en les activitats dels agermanaments que tenen establerts amb aquestes poblacions.

Per exposar aquesta realitat, l’AMI ha editat uns díptics explicatius de què és Catalunya en sis llengües (català, castellà, francès, anglès, italià, alemany).

Segons fonts de l’AMI, les trameses s’han començat a fer aquest dilluns. Primer s’envien les cartes a 195 capitals d’estat i grans ciutats: 43 d’Europa, 15 d’Oceania, 35 d’Amèrica, 54 d’Àfrica, 14 d’Àsia i 7 de països euroasiàtics. En una segona fase, la tramesa es farà a ciutats i pobles d’arreu agermanats amb poblacions catalanes. En aquest cas, inclouran un missatge personalitzat de qui exerceixi l’alcaldia de la localitat corresponent. Es tracta de 249 municipis d’Europa, 6 d’Àsia, 22 d’Àfrica i 76 d’Amèrica.