L’Assemblea de Municipis per la Independència (AMI) aprovarà aquest dimecres la creació i impuls d'una Assemblea d’Electes de Catalunya (AECAT); aquest ens serà l’òrgan de govern de Catalunya en cas que el govern espanyol suspengui l’autonomia de les institucions catalanes. No en va, el PP ha advertit que el govern central no dubtarà en aplicar l’article 155 de la Constitució i suspendre l’autonomia de Catalunya.

Segons ha pogut saber El Nacional, la pressió judicial sobre el regidor de la CUP a Vic Joan Coma, i la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, ha precipitat aquesta decisió que ja estava prevista, però per al 19 de novembre.

Davant l’augment de la intensitat del placatge judicial espanyol a les institucions catalanes, els dirigents de l’entitat van donar llum verda a accelerar el procés i així ho van comunicar, aquest dilluns, al president de l’ANC, Jordi Sànchez, que hi va estar d’acord.     

Full de ruta de l'ANC

Al seu full de ruta, l'ANC ja apuntava la necessitat de crear l'assemblea de càrrecs electes com una institució per donar continuïtat al procés d'independència, si l'Estat suspengués l'autogovern.

Bevent d'aquesta filosofia, l’AECAT aixoplugarà tots els càrrecs electes escollits de forma directa pels ciutadans: regidors i diputats. Aquest dimecres, a les 10 del matí, es farà una primera reunió al Museu de les Cultures del Món de Barcelona i, després, es presentarà als mitjans de comunicació l’Assemblea d’Electes de Catalunya.