L'Associació de Municipis per la Independència (AMI) i l'Associació Catalana de Municipis (ACM) mostraran, a partir d’aquest dilluns, el seu rebuig total a l’aplicació de l’article 155 de la Constitució Espanyola, tal i com han informat en un comunicat conjunt.

La iniciativa consisteix en promoure que els consistoris del país aprovin una moció de rebuig a l'aplicació d’aquest article que suspèn l'autogovern català. Per això, a partir de dilluns dia 23 d'octubre, l'AMI i l'ACM conviden als ajuntaments catalans a fer plens extraordinaris per aprovar aquesta moció que vol visualitzar el rebuig a l’aplicació d’aquest article i mostrar el ple suport al Govern de Catalunya i a les seves institucions.

Segons expliquen en la nota, la moció "subratlla l’evidència que davant d’un problema polític l'única resposta de l’Estat espanyol ha estat només la repressió i la retallada de drets". La idea de l'AMI i l'ACM és que els plens es realitzin els dies 23, 24 o 25 d’octubre, dies previs a què el govern espanyol porti l’aprovació de l’article 155 al Senat.