El vicepresident del Govern i conseller d'Economia, Oriol Junqueras, ha patit aquest matí dues amenaces de mort a través de les xarxes socials. Les amenaces van dirigides al mateix vicepresident, però també a la seva família, i segons expliciten els usuaris, vénen motivades pel procés sobiranista que viu Catalunya.

Sota el nom de Connor Akisukinho, un usuari ha penjat a Twitter una foto d'una pistola amb el text "Cállese hijo de puta... mire lo que tengo para usted marica, os voy a matar catalanes de mierda". 

A més, i en un altre tuit, avisa que qui pensi que les amenaces de mort "són un joc, està molt equivocat".

Aquest usuari, però, no ha estat l'únic que ha amenaçat el vicepresident. També l'usuari Don Vergas El Famoso, ha adjuntat la foto d'una altra arma i ha escrit: "Es mejor que pare ya su desmadre, la arma esta puesta, usted decide la familia o el silencio".

No és la primera vegada que un membre del Govern rep una amenaça per portar a terme el procés independentista, el president Puigdemont ja n'ha rebut en altres ocasions

Qui són aquests usuaris?

Tots dos usuaris s'han fet un compte a Twitter en les últimes hores, tenen pocs seguidors i a la descripció hi tenen escrit que són de Madrid. A més, s'han dedicat a retuitejar-se l'un a l'altre i fer tuits similars.

De fet, a més d'amenaçar Junqueras, tots dos han fet polèmics tuits sobre les dones, degradant-les, tractant-les de mers objectes sexuals i fent apologia de la violació. Els dos comptes segueixen a hores d'ara actius i els missatges no han sigut esborrats.