El Representant Permanent del Govern davant la Unió Europea, Amadeu Altafaj, assegura que demà anirà a treballar com ho ha fet cada dia des que el Govern li va encomanar la feina.

Aquesta ha estat la resposta d'Altafaj a la decisió del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya de suspendre la denominació de "Representant Permanent" davant la Unió Europea d'Altafaj, com a resposta al recurs de l'advocacia de l'Estat contra el decret de nomenament d'aquest càrrec.

 

Recurs de la Generalitat

La Generalitat ja ha anunciat que recorrerà la decisió. Segons fonts de la conselleria d'Exteriors, la decisió judicial acorda suspendre com a mesura cautelar l'ús de la denominació de "Representant Permanent" però només es tracta d'una qüestió semàntica que no afecta ni les funcions ni el càrrec que té assignat Alfataj.

Fonts d'Exteriors han assegurat també que a Brussel·les els interlocutors d'Amadeu Altafaj tenen molt clar quin objectiu té el Govern català, que és desenvolupar el mandat de les urnes. 

El PP celebra la decisió

En canvi, qui ha celebrat la decisió ha estat l'eurodiputat del PP Santiago Fisas, que ha demanat aquest diumenge a la Generalitat que "compleixi la llei i deixi de promoure la usurpació de funcions d'Amadeu Altafaj".

El TSJC argumenta en una sentència que el títol de representant permanent és habitual d'Estats i organismes internacionals, per la qual cosa entén que pot generar confusió.

Davant d'això, Fisas ha assegurat en un comunicat que el 2015 la Comissió Europea "ja va deixar molt clar que davant de la UE només hi ha 28 representacions permanents, que són les que es corresponen amb els Estats membres".

"Què més necessiten per adonar-se que estan fent el ridícul a costa del prestigi de tots els catalans?", ha preguntat el popular.