El socialista Alfredo Vega s'ha convertit en el nou alcalde de Terrassa en representar la llista més votada en les eleccions locals de 2015, ja que cap candidat ha aconseguit majoria per governar. Vega ha aconseguit l'alcaldia amb 9 vots. El candidat de Terrassa en Comú, Xavi Mantilla, ha recollit n'ha recollit 11 i el del PDeCAT, Miquel Sàmper, 3. Hi ha hagut 4 abstencions.

Vega ha assumit el càrrec després que l'exalcalde de la ciutat, Jordi Ballart, renunciés al càrrec el 2 de novembre per desavinences amb la direcció del partit a nivell nacional i pel suport que el PSC, a través del PSOE, va donar a l'aplicació de l'article 155 de la Constitució espanyola a Catalunya.

Terrassa en Comú i ERC-MES van tancar un acord per investir Xavi Matilla i la CUP s'hi va sumar, però també era necessari el suport del PDeCAT per aconseguir majoria absoluta. La negociació no es va poder tancar degut a les diferencies entre PDeCAT i TeC. Els comuns no acceptaven l'entrada al govern dels demòcrates, i aquests, al seu torn, no han accedit a fer alcalde Xavier Matilla sense formar part del nou executiu.

Vega s'ha compromès a fer un govern "responsable, seré i dialogant" i ha dit que la ciutat necessita un executiu que prioritzi els interessos dels egarencs i no "experiments", en al·lusió al govern alternatiu que Terrassa en Comú (TeC), ERC-MÉS, el PDeCAT i la CUP han intentat tirar endavant fins el darrer moment.