El portaveu del PP català, Alejandro Fernández, ha carregat durament contra la família de l’expresident Jordi Pujol després de les noves informacions sobre el cas Pujol. Més en concret, Fernández ha assegurat que “el clan Pujol s'ha situat al mateix nivell d'alguns dels pitjors sàtrapes de la política internacional, al mateix nivell dels pitjors dictadors bananers que a qualsevol se li pugui passar per la imaginació”.

Així mateix, Fernández ha denunciat que Junts pel Sí i la CUP “hagin encobert” la família Pujol “tapant-li les vergonyes”. Amb aquesta declaració ha volgut fer referència a la comissió d’investigació sobre frau i evasió fiscal i les pràctiques de corrupció política -coneguda com a comissió Pujol- i ha lamentat que a les conclusions de la comissió, de 28 folis, “ni tan sols hi apareixia el nom dels Pujol”.

De fet, no apareixia a la proposta de conclusions que va presentar Convergència i Unió, però sí que hi apareixia a les conclusions finalment aprovades -per la resta de grups de la Cambra- i que reprovaven la conducta de Jordi Pujol i demanaven que s’aixequés el secret bancari dels seus comptes per aclarir d’on provenia els diners que tenia dipositats a l’estranger.

“El cas CDC no té límits”

El portaveu adjunt de Ciutadans, Fernando de Páramo, s’ha referit al cas Palau com el “cas CDC” i s’ha preguntat com pensa el Govern lluitar contra la corrupció quan “estan plens de corrupció”. De Páramo ha aprofitat aquesta situació per reclamar eleccions i un “Govern que no tingui les mans tacades de corrupció ni les seus embargades”.

Per la seva banda, el PSC ha destacat que el canvi de nom de Convergència no és la solució i que el PDeCAT “encara té pendent resoldre aquesta herència”. Més prudent, la portaveu dels socialistes catalans, Eva Grandos, ha recordat que el cas encara està en procés judicial però ha assegurat que, en qualsevol cas, “el partit ha fet unes pràctiques que han avergonyit tots els catalans”.