El vicepresident de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Agustí Alcoberro, ha explicat aquest dimarts als mitjans que els presidents de l'ANC i Òmnium, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, es troben "bé, serens, tranquils i forts" després de ser empresonats la passada nit a Soto del Real.

Alcoberro també ha explicat que tots dos presidents han estat incomunicats fins ara, però que l'advocat de Sànchez, Jordi Pina, ja ha demanat de parlar amb el seu client. "La situació d'incomunicació quedarà superada", ha deixat clar.

Per al vicepresident de l'ANC, la causa de l'empresonament dels líders sobiranistes representa "el món al revés", ja que "tracten com a sedició una manifestació pacífica". En aquest sentit, assegura que tant Sànchez com Cuixart "estan convençuts que no són delinqüents".

Alcoberro també creu que l'Estat erra si pretén desfermar la por apuntant els presidents de l'ANC i Òminum, ja que les entitats continuen "amb molts operatius i amb moltes ganes". Així, considera que una possible escalada d'"agressions" contra aquestes seria "contra la llibertat d'expressió". "Mantenim la convicció en la victòria", ha assegurat. 

L'historiador també ha volgut agrair l'onada de "solidaritat" d'ahir a la nit amb les cassolades, d'aquest matí als llocs de feina, i de cara a la manifestació d'aquest vespre que creu que serà tot un "èxit". En aquest sentit, ha sentenciat que les entitats "no pararem" fins aconseguir que posin en llibertat els presidents de totes dues entitats.