L'alcaldessa de París, Anne Hidalgo, d'origen espanyol, ha assegurat avui que s'han posat en contacte amb ella per formar part d'una mediació a Catalunya. També ha dit que cal una mediació entre les dues parts per desencallar la crisi. Hidalgo ha afirmat avui a la televisió francesa BFMTV que ja hi ha diverses propostes per iniciar aquesta mediació entre els governs català i espanyol i que fins i tot a ella li han ofert mediar entre tots dos executius.



Sense aclarir si ha acceptat aquesta oferta, l'alcaldessa de París ha explicat que la demanda independentista de Catalunya va "en el sentit contrari de la història", en un moment en què "Europa necessita països forts que aportin valors humanistes". Hidalgo ha assegurat que Catalunya gaudeix d'un elevat nivell d'autonomia, però que, d'altra banda, Espanya ha d'estudiar una reforma constitucional que "millori la relació amb les regions".

Encara que ha dit que entén la "simpatia" que pot generar la demanda d'autodeterminació del poble català, Hidalgo ha recordat que comporta la negativa a "pagar per altres regions", quan Catalunya també s'ha construït gràcies als emigrants, en particular els andalusos. Cal recordar que Hidalgo és originària de la ciutat gaditana de San Fernando i alguns membres de la seva família d'origen andalús resideixen actualment a Catalunya.

D'altra banda, l'alcaldessa de París ha considerat extremadament xocants les imatges de la policia espanyola el dia del referèndum del passat 1 d'octubre i ha subratllat que el govern de Madrid "no va saber anticipar el que passaria". També ha afegit que el govern central va haver de desinflar la importància d'un referèndum que no tenia espai jurídic. Però ha matisat que la crisi amb Catalunya és un assumpte molt complex de gestionar per un govern central.