Els alcaldes de les grans capitals del món han enviat missatges de solidaritat a Barcelona, que celebrarà aquest dissabte una manifestació multitudinària per condemnar els atemptats del passat 17 d'agost, que van deixar 15 morts i més de 120 ferits. L'alcalde de Nova York, Bill de Blasio, ha enaltit la "força" que estan mostrant els barcelonins davant els atacs terroristes i ha recordat que la ciutat dels Estats Units està al costat de la capital catalana.

Els missatges de suport han arribat també des de París. L'alcaldessa, Anne Hidalgo, ha recordat que Barcelona, com París, ha estat colpejada pel terrorisme i ha destacat que ambdues són ciutats "de pau, d'energia, ciutats cosmopolites". "Barcelona té tota la força, no només per poder resistir, sinó per continuar aportant el missatge de tolerància per dir que el terrorisme no passarà, que nosaltres estem dempeus i París avui està dempeus amb vosaltres", conclou.

Des de Londres, l'alcalde, Sadiq Khan, ha assegurat que Londres està al costat de Barcelona i ha advertit que aquells que busquen provocar la por i divisió amb "actes de violència covards" no ho aconseguiran.

L'alcaldessa de Madrid, Manuela Carmena, també ha volgut traslladar un missatge de suport a Barcelona i de rebuig contundent a la violència. "Tots els ciutadans de Madrid estem amb vosaltres", ha assegurat.

L'alcalde de Boston, Marty Walsh, ha destacat que "mentre Barcelona comença a guarir-se, espero que trobeu encara més força entre vosaltres".

També l'alcalde de Brussel·les. Philippe Close, s'ha solidaritzat amb Barcelona i, sota el hashtag #Citiesforpeace, ha assegurat que tots junts som més forts.