L'Associació de Municipis per la Independència (AMI) i l'Associació Catalana de Municipis (ACM) han convocat per demà a les 5 de la tarda un acte amb alcaldes per donar suport al Govern al mig de Brussel·les, després de l'empresonament de la meitat de l'executiu català i del refugi de la resta a Bèlgica. A l'acte, que tindrà lloc al Palau de Belles Arts (BOZAR) de la capital comunitària, pot comptar amb la presència del president Carles Puigdemont i dels consellers  Antoni Comín, Clara Ponsatí, Lluís Puig i Meritxell Serret.

Està previst que es desplacin a Brussel·les uns 200 alcaldes catalans, entre ells els presidents de les dues entitats convocants, Neus Lloveras i Miquel Buch, batlles de Vilanova i la Geltrú i Premià de Mar respectivament.  És previst que intervinguin també l’alcalde de Sabadell, Maties Serracant, l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, l’alcalde d’Alella, Andreu Francisco i els eurodiputats Josep M. Terricabras, Ramon Tremosa i Jordi Solé, també alcalde de Caldes de Montbui.

Prèviament a l’acte, és previst que la delegació d’alcaldes i alcaldesses encapçalats pels presidents de l’ACM i AMI facin una fotografia de grup a la plaça Schuman a les 13 hores.

Serà el primer acte en suport del Govern legítim de Catalunya que es podrà celebrar amb la presència del president i de consellers afectats per les mesures dictades pel govern i els tribunals espanyols.