L'alcalde de Sabadell, Maties Serracant, ha rebut aquest dimarts la citació de la Fiscalia per anar a declarar per la seva col·laboració amb el referèndum de l'1 d'octubre. Està citat per aquest dimecres a les deu del matí als jutjats de Sabadell, però no hi acudirà. Almenys "voluntàriament". Serracant (Crida per Sabadell) ha rebut la citació de mans del cap de Mossos d'Esquadra de la ciutat aquest dimarts al migdia.

"Aquesta Fiscalia no està legitimada per actuar contra la decisió sobirana del Parlament de Catalunya", ha assegurat Maties Serracant en resposta a la citació. I ha afegit: "Per això, no aniré a declarar voluntàriament. No podem normalitzar políticament la situació d'estat d'excepció que estem vivint, en què hi ha una constant vulneració de drets fonamentals per part de l'Estat espanyol".

En aquest sentit, l'alcalde de Sabadell reivindica que el seu compromís és "estar al costat del mandat popular majoritari: l'exercici del dret d'autodeterminació". En la citació hi diu que està obligat a "prestar declaració com a suposat autor d'un delicte de desobediència i/o prevaricació".