L'alcalde de Granollers, Josep Mayoral (PSC), ha demanat la dimissió del president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, després que aquest dilluns la jutgessa de l'Audiència Nacional decretés presó provisional sense fiança per als presidents d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, i l'ANC, Jordi Sànchez.

En un comunicat, Mayoral ha titllat "d'injustícia, injustificable i desmesurat" que hagin ingressat a presó Cuixart i Sànchez, una sensació que també va tenir el passat 20 de setembre i 1 d'octubre. Segons Mayoral, la mesura judicial ha estat una demostració "una vegada més de la incapacitat del govern del PP de resoldre, des de la política, els problemes polítics".

L'alcalde socialista ha assenyalat que amb Rajoy al capdavant "no serà possible una sortida assenyada i dialogada" del conflicte que es viu actualment i l'empresonament afegeix nous problemes a la situació que, sota el seu punt de vista, requereix serenitat i voluntat de consens.

Amb tot, Mayoral ha enviat la seva solidaritat i suport als dos representants de les entitats independentistes i ha reclamat el seu "alliberament immediat", alhora que ha recordat que la gravetat dels fets està provocant que s'obviïn altres qüestions que estan en el debat polític i social.

Va cedir locals l'1-O

Mayoral va arribar a un acord amb el Govern perquè els ciutadans de la localitat poguessin votar en el referèndum de l'1 d'octubre en locals del municipi. L'alcalde governa Granollers amb la majoria absoluta que li confereixen els seus 13 regidors, entre qui figura el diputat en el Parlament Jordi Terrades, company de grup parlamentari de Miquel Iceta.