L’alcalde de Dublín i dirigent del Sinn Fein, Mícheál Mac Donncha, ha participat aquest diumenge en un acte organitzat per les joventuts del seu partit a la capital del país per donar la benvinguda a la República Catalana.

Mac Donncha ha pres la paraula a l’esdeveniment per assegurar que el Sinn Fein “sí que reconeix la República Catalana”, i ha defensat que la seva formació “seguirà treballant” amb els catalans perquè es faci “real i efectiva”.

El batlle també ha volgut deixar clar que la seva formació està en “total desacord” amb la posició del govern irlandès, que ha dit no reconèixer la declaració d’independència, i ha criticat que no fes ni tan sols “una crida al diàleg” dirigida a l’Executiu espanyol. En aquest sentit, està convençut que “la majoria d’irlandesos” estan en contra de la posició del seu govern respecte de Catalunya.

Casal Català d'Irlanda

L’alcalde de Dublín també ha alertat que el govern espanyol “introduirà mesures repressives” contra Catalunya després de la declaració, i això farà que vinguin "temps difícils". Davant d'això, ha reiterat la seva mà estesa a la causa catalana. "Volem solidaritzar-nos amb Catalunya”, ha sentenciat.

El dirigent del Sinn Fein també també ha posat de relleu les “moltes connexions” entra la gent de Dublín i Barcelona i la gent de Catalunya i d’Irlanda, i ha volgut deixar clar que l’independentisme català no va d’"egoismes” o “insolidaritat”. 

El coneixement de la qüestió catalana es fa evident durant el vídeo, on diversos vianants mostren el seu suport als catalans concentrats a l'acte. De la mateixa manera, també se sent algun crit de "Viva España".