L'alcalde de Dosrius (Maresme) per Esquerra, Marc Bosch, s'ha acollit avui al dret a no declarar en la compareixença davant la Guàrdia Civil per un presumpte delicte de desobediència i "resistència greu" a l'autoritat l'1 d'octubre durant el referèndum d'independència. Bosch ha explicat que, dimecres passat al migdia, ell i el regidor de Promoció Econòmica de Dosrius, Eduard Garcia, van rebre una citació per anar a declarar a la caserna de la Guàrdia Civil de Sant Andreu de la Barca (Baix Llobregat).

La citació va arribar poc després que tots dos, juntament amb una trentena de persones més, interposessin una denúncia contra la Guàrdia Civil per les lesions sofertes arran de les càrregues policials que van tenir lloc l'1-O a l'escola El Castell de Dosrius i al nucli municipal de Canyamars. L'alcalde ha relatat que ell va estar present a l'actuació a El Castell, on es va identificar com a alcalde per intentar frenar la Guàrdia Civil.

L'alcalde ha criticat que la Guàrdia Civil no només no el va escoltar, sinó que el van empènyer i va començar a carregar. A més a més, ha afegit que aquell mateix dia va sortir d'urgències amb un collar ortopèdic pels cops rebuts. 

L'alcalde ha assenyalat que el tracte rebut avui per part dels tres agents de la policia judicial davant els quals han hagut de comparèixer ha estat "molt cordial", però ha lamentat que es pretengui "alliçonar" cridant a declarar les dues persones que hi havia a l'escola que són càrrecs electes i, per tant, figures públiques.