L'alcalde de Castellar del Vallès, Ignasi Giménez, ha decidit suspendre la seva militància al PSC, en desacord amb la política dels socialistes a nivell nacional. De fet, Giménez critica "el tacticisme" de tots els partits "sense excepció" i assegura que davant l'actual "escalada de tensió" es fa "enormement difícil" trobar una solució política al conflicte català.

"Ara la meva tasca és recosir aquestes costures obertes que començo a veure entre els meus veïns, amics i familiars. Ara més que mai he de fer d'alcalde de tothom. En llibertat i sense condicionants. En aquestes circumstàncies no puc continuar com a membre del PSC", explica Giménez en un comunicat.

L'alcalde de Castellar del Vallès pren la decisió "dolorosa" de deixar el partit, sentint-se "més socialista que mai". D'altra banda, però, es mantindrà en el càrrec a l'Ajuntament perquè entén que la nova situació "reforça" el projecte municipal de la candidatura socialista Som de Castellar: "És un espai que des de la transversalitat aposta per unir les moltes sensibilitats progressistes de la vila".

Giménez se sent decebut pel "fracàs" de la política i del diàleg en el conflicte català i assegura que la declaració d'independència, l'aplicació de l'article 155 de la Constitució o la decisió judicial d'empresonar "injustament" els membres del Govern només ha fet que empitjorar la situació.

Després que ho fes la setmana passada l'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, Giménez és el segon alcalde del PSC que es dona de baixa del partit en pocs dies. Justament, tots dos van signar un manifest el 21 d'octubre per criticar el suport del PSC a l'aplicació de l'article 155 de la Constitució. A més de Ballart i Giménez, subscrivien aquell document l'alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon, i l'alcalde de Granollers, Josep Mayoral.