L'alcalde de Blanes, Miquel Lupiánez, ha deixat la porta oberta a deixar el PSC, o fins i tot a renunciar al seu càrrec, després dels empresonaments de gran part del Govern i dels líders de les entitats sobiranistes, Jordi Sànchez i Jordi Ciuxart. En un missatge a les xarxes socials, Lupiáñez ha assegurat que està "totalment indignat" pels empresonaments del Govern i pel fet que "els Jordis encara no siguin a casa". 

Per aquest fet, assegura que ja ha pres una decisió, de la qual ja ha informat el seu grup muncipal. Tot i això, manifesta que no la farà pública fins divendres vinent, un cop l'hagi pogut comunicar a l'assemblea de l'agrupació de Blanes. En el missatge, Lupiáñez no deixa clar quina pot ser la decisió, però es podria tractar d'una marxa del PSC o fins i tot d'abandonar el càrrec.

El missatge arriba després d'algunes baixes al PSC per la reacció del partit a la crisi catalana, especialment després de l'aplicació de l'article 155 de la Constitució amb el suport del PSOE, i de la marxa de l'alcaldia i del partit de l'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart.

El PSC governa des de principis d'octubre en solitari, després que es trenqués el pacte amb ERC i el PDeCAT, que van decidir abandonar el govern municipal arran de l'1 d'octubre.