El líder del PPC, Xavier García Albiol, ha titllat de "covard" el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, perquè no vol anar al Congrés dels Diputats a debatre el seu projecte independentista. "Els polítics valents defensen una idea i se la creuen, i l'han d'anar explicant al públic, encara que no sigui favorable a les teves tesis", ha afirmat García Albiol, que creu que Puigdemont "només se sent còmode parlant davant dels seus palmeros".

Albiol ha afegit que Puigdemont, amb la negativa a acudir al Congrés, demostra que el que està buscant amb el seu projecte independentista és "el xoc institucional i la confrontació amb el Govern d'Espanya". Ha reiterat, en aquest sentit, que és a les Corts "on toca fer la seva proposta de referèndum o modificació de la Constitució", i no en una conferència a l'Ajuntament de Madrid; cosa que denota, segons la seva opinió, que el president català "està pel folklore, la festa i per parlar únicament a la seva parròquia, que sap que l'aplaudirà".

Per a García Albiol, la seva obligació és anar a la cambra baixa, ja que d'aquesta manera demostraria "gallardia" i que està "a l'altura política del moment". "És com si jo no anés als municipis on no ens tenen simpatia. Si té un projecte, que el presenti on toca i no en un míting organitzat per la senyora (Manuela) Carmena", ha insistit.

El president del PPC ha fet aquestes declaracions després de visitar la carpa de la campanya "Catalunya valenta" a Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà), al costat del vicesecretari de Comunicació del PP, Pablo Casado.