Xavier García Albiol ha acusat el Govern de coaccionar els funcionaris i fer "llistes de Schindler" amb els que “són bons i dolents, els que s’han de salvar i els que han de ser castigats per la seva traïció a la causa”. El líder del PP català, en una entrevista a l’agència EFE, ha explicat que la gestió de la Generalitat li recorda a la pel·lícula La llista de Schindler d’Steven Spielberg, basada en el persecució dels jueus pel nazisme durant la Segona Guerra Mundial.

Albiol considera “una barbaritat” que la Generalitat “estigui pressionant i fent mòbing als funcionaris perquè vagin a aplaudir Mas”. Segons l’exalcalde de Badalona, el Govern vol elaborar un llistat per saber quins treballadors públics, i quins no, assistiran dilluns a la manifestació en suport de l’expresident Artur Mas i les conselleres Joana Ortega i Irene Rigau.

Les acusacions d’Albiol han rebut la resposta del president de la Generalitat de Catalunya a través de Twitter. Carles Puigdemont ha repiulat un missatge de la consellera de Presidència, Neus Munté, i ha acusat el líder del PPC de banalitzar el feixisme i insultar les víctimes. Per la seva banda, Munté ha arremès contra el Partit Popular per respondre, una vegada més, “amb referències explícites al feixisme”.

Altrament, Xavier García Albiol encoratja a denunciar les coaccions del Govern que, segons ell, pateixen els funcionaris. “És un element per emprendre accions que, d’una altra manera, no poden quedar més enllà de la crítica política”, sentencia.