"Que s'arribi a una inhabilitació d'un membre del Govern és una mala notícia però no em farà cap tipus de pena perquè això voldrà dir que han decidit arribar fins al final d'aquest procés de trencament de la societat catalana". Així ho ha assegurat el president del PP català, Xavier García Albiol, que demanarà formalment una reunió amb el president del Govern, Carles Puigdemont, per advertir-lo de les "greus conseqüències" que implicaria la tramitació de la Llei del Referèndum. 

Albiol demanarà que aquesta reunió se celebri abans del 16 d'agost, dia en què està previst que la Mesa del Parlament admeti a tràmit la Proposició de Llei del Referèndum, registrada fa un parell de setmanes per Junts pel Sí i la CUP i que ha de donar empara legal a la celebració del referèndum. "Volem transmetre-li que reflexioni perquè la tramitació d'aquesta llei tindrà conseqüències polítiques, jurídiques, socials i personals", ha advertit Albiol en una roda de premsa a la seu dels populars.

Més en concret, Albiol s'ha referit a les hipotètiques inhabilitacions dels diputats o dels membres del Govern que contribueixin a tirar endavant la Llei del Referèndum. "Una inhabilitació és una mala notícia però no em farà cap tipus de pena", ha assegurat. El dirigent popular també ha acusat Puigdemont i el vicepresident del Govern, Oriol Junqueras, "d'escalfar el carrer i encendre els esverats que poden haver-hi especialment en determinades formacions polítiques", en referència a la CUP.

"No hi haurà una doble legalitat"

A la reunió, Albiol també vol advertir el president de la Generalitat que "no hi haurà una doble legalitat" en relació a l'aprovació de les lleis de desconnexió. A més, ha advertit que ni el PP ni el Govern espanyol permetran la celebració de plens "que seran una ficció" i ha assegurat que els populars no hi assistiran. 

"Si Carme Forcadell convoca un ple que la justícia digui que no es pot convocar, tindrà el mateix valor que si ho convoca el taxista que m'ha portat aquest matí a Barcelona. Aquest tipus de decisions l'únic que poden provocar és conflicte i tensió política i social", ha afegit.

L'ANC i Òmnium, "fanàtics i radicals"

Albiol també s'ha referit a les propostes de l'ANC i Òmnium Cultural i ha assegurat que són dues entitats de "fanàtics i radicals que empenyen el Govern cap al precipici". En concret, s'ha referit a l'informe de l'ANC que assegura que la independència tirarà endavant "sigui quina sigui" la participació en el referèndum i després que Òmnium hagi sol·licitat als seus socis duplicar la quota anual per encarar l'1 d'octubre. 

"No ens sorprèn qualsevol tipus de proposta descabellada que puguin dur a terme perquè són dues entitats de fanàtics, que no veuen més enllà d'un pam del seu nas", ha reblat.

Cues al Prat

Durant la seva intervenció Albiol també ha fet una valoració de la situació a l'aeroport del Prat, col·lapsat per la vaga dels treballadors del control de seguretat, i ha criticat la "incapacitat de la Generalitat". Segons considera, "està més preocupada per erosionar el Govern d'Espanya que per intentar donar una resposta" a la negociació entre els treballadors i l'empresa, Eulen.