El líder del PPC, Xavier García Albiol, ha assegurat avui que anirà a la conferència que el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, pronunciarà a Madrid el pròxim 22 de maig si aquesta no és "monotema", és a dir, si no es limita a parlar del procés sobiranista.

"Ha d'existir un compromís actiu, un compromís per sumar i no per dividir, i això passa perquè presenti propostes i alternatives que vagin més enllà d'un discurs monolític", ha assegurat en declaracions als mitjans abans de visitar el Saló Automobile Barcelona, que ha posat com a exemple del que es pot assolir quan col·laboren les diferents administracions.

Puigdemont va anunciar ahir que el pròxim 22 de maig detallarà a Madrid la seva "última" oferta per a la celebració d'un referèndum acordat en una sala cedida per l'Ajuntament de la capital. En aquest sentit, García Albiol ha sostingut que aquesta data representa "una oportunitat" per trencar "el bloqueig institucional" en què està instal·lada la política catalana actualment.

També ha assenyalat que ja va traslladar aquesta oferta aquest divendres a Puigdemont, però no ha precisat quina va ser la resposta del president de la Generalitat, al qual ha avisat que no hi anirà "ningú representatiu" si només parla d'independència.