El president del PP català, Xavier García Albiol, ha destacat que el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha estat “intel·ligent” en la reunió del Govern perquè no ha posat “ni data ni pregunta a un referèndum que sap que no es farà”.

Aquest dilluns a la tarda s’ha celebrat una cimera de partits independentistes, convocada per l’executiu de Carles Puigdemont, per analitzar quina és la postura dels partits després de la negativa del Govern central a negociar un referèndum pactat. A la reunió no hi ha assistit Catalunya en Comú, que aposta per un referèndum “de país” convocat pel Pacte Nacional pel Referèndum.

La reunió ha servit per escoltar els partits però no s’ha concretat cap acord. Davant aquest fet, Albiol ha destacat l’actitud de Puigdemont, ja que, segons el líder popular, sap que un cop fixi la data i la pregunta del referèndum “el seu marge de maniobra quedarà retallat a la mínima expressió”.

Tal com ha fet aquest matí la vicepresidenta del Govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, Albiol contempla també Catalunya en una fase preelectoral. En aquest context, el líder del PP català ha augurat tensions entre els partits independentistes un cop es vagi perfilant la via unilateral. “Estic segur que tindrem tardes de glòria on uns i altres es dedicaran a fer-se putadetes entre ells per veure qui queda més ben posicionat de cara a les eleccions autonòmiques”, ha reblat.

Sobre el fet que Catalunya en Comú no hagi assistit a la reunió, Albiol ha afirmat que es tracta d’una “estratègia electoral basada en l’equidistància i en la incoherència pròpia” d’aquesta formació.