El president del PPC, Xavier García Albiol, ha acusat el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, de ser el responsable ''d'apuntar'' perquè la CUP ''dispari'' en relació als cartells que ahir dilluns va difondre el col·lectiu Arran on s'instava a ''assenyalar'' els regidors populars, del PSC i Cs a la Paeria que no donen suport al procés.

Albiol s'ha desplaçat a Lleida per donar suport als dos regidors que té el partit a la Paeria i que ja han presentat una denúncia als Mossos d'Esquadra per aquest cartell difós a les xarxes socials i ha assegurat que no els callaran i que seguiran ''defensant l'aposta per la llibertat i la democràcia''. El líder popular també ha parlat dels ''cartells falsos'' que han aparegut on el PPC, PSC i Cs demanen el vot pel no en l'1-O i ha dit que demostren fins a quin punt l'independentisme està ''realment desesperat per donar veracitat'' al referèndum.

Segons Xavier García Albiol els episodis que s'estan vivint a Catalunya demostren que els qui no tenen un concepte igual a l'hora d'estar a favor del procés se'ls acusa de no formar part del poble de Catalunya i són assenyalats "com diuen els cartells dels feixistes de la CUP''. En aquest sentit, Albiol ha recomanat al president Puigdemont que sigui més ''responsable i acurat", ja que determinades afirmacions que fa quan demana que s'actuï contra els alcaldes i regidors que no estan a favor del procés ''acaben provocant que els violents que té de socis actuïn al marge de la legalitat''.

El president popular ha assegurat que la gran diferència entre l'independentisme i ells és que ''no els assenyalem amb cartells, no els insultem i no els amenacem'', per la qual cosa, això ''ens fa millors que els altres''.

D'altra banda, en relació als ''cartells falsos'' que han aparegut aquest dimarts en nom del PPC, PSC i Cs demanant el vot pel no en l'1-O, Albiol ha dit que són l'exemple de ''l'esperpent'' en què ha caigut l'independentisme, ja que necessita ''legitimar el procés'' per la qual cosa s'ha tingut la ''ocurrència d'inventar-se cartells''. Segons Albiol, per sort, la majoria de ciutadans que estan en contra del procés ''són molt conscients que això no obeeix a la realitat''.

''Els alcaldes han de respondre davant la justícia com ho fa un ciutadà anònim''

En relació a les citacions judicials dels alcaldes que donen suport al referèndum i que aquest dimarts han començat a fer-se efectives amb les primeres declaracions a la fiscalia, Albiol ha dit que és una ''imatge que no ens agrada perquè és molt lamentable veure com 700 alcaldes han desobeït i han d'anar a donar explicacions''. En aquest sentit, ha assenyalat que al país hi ha democràcia i ''respecte a la llibertat'' per la qual cosa és un ''bon exemple a la ciutadania'' que els qui no responen a les normes vagin davant la justícia com ho fa qualsevol ciutadà anònim.