El president del PP català, @Albiol_XG, ha qualificat el procés independentista de “mala novel·la de ficció”. En un contacte amb la premsa des de la carpa de la formació popular al Passeig de Gràcia, Albiol ha aprofitat la Diada de Sant Jordi i la tradició dels llibres per fer una metàfora contra el moviment sobiranista: “Si haguéssim de descriure des d’un punt vista literari el procés independentista, diríem que és una mala novel·la de ficció que ens està fent passar molts mals moments als catalans”.

A més, Albiol ha reivindicat que els “veritables sentiments” de Sant Jordi són "la pluralitat, la concòrdia i la convivència", valors que el PP català "intenta representar".

Així mateix, el cap de files del PPC ha ironitzat que, quan acabi aquesta legislatura, el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i el vicepresident del Govern i conseller d’Economia, Oriol Junqueras, “es podran fer milionaris escrivint una novel·la de ficció sobre com han enganyat una part de la població durant tants mesos”. “Potser la novel·la de ficció tindria molt èxit, i podrien anar fent bolos per anar-lo explicant”, ha conclòs Albiol.