El president del PPC, Xavier García Albiol, ha insistit que una suposada aplicació de l'article 155 de la Constitució a Catalunya no ha de servir només per convocar eleccions a Catalunya sinó per "corregir" i intervenir en apartats com l'ensenyament o els Mossos d'Esquadra. "No pot ser que a la majoria de l'escola pública i especialment en determinats territoris de la Catalunya interior en comptes d'ensenyar els nens se'ls eduqui per odiar Espanya", ha sentenciat Albiol en una visita a Santa Coloma de Gramenet.

"Això no és admissible i és una situació que hem de corregir", ha puntualitzat el líder del PPC, que també ha posat l'objectiu sobre els Mossos d'Esquadra. "Tampoc pot ser que el Govern pretengui convertir el cos policial en un instrument a favor del procés", ha reblat Albiol. "És evident que davant la catarsi que es viu a Catalunya res pot continuar igual a partir de demà", ha avisat el líder del PPC.

Catalunya, "a l'abisme"

Albiol està convençut que Puigdemont proclamarà la independència de Catalunya, el que creu que és una "irresponsabilitat". Segons el president del PPC, ara és el moment de rectificar per "evitar portar Catalunya a l'abisme" i per frenar la fuga d'empreses, en què, segons considera el popular, "els perjudicats seran centenars de treballadors".