El dirigent del PPC de Catalunya, Xavier García Albiol, ha assegurat que l’expresident de la Generalitat Artur Mas s’hauria de retirar de la vida política, perquè “la seva credibilitat està pels terres” i ha afegit que està “totalment desacreditat per dirigir qualsevol projecte polític”.

“Hi ha dos fets davant les evidències del cas Palau: o les comissions se les quedava CDC o se les quedaven titulars privats”, ha insistit Albiol, i ha detallat que Mas té una “responsabilitat” si s’acaben demostrant les acusacions del cas Palau. Per Albiol, Mas forma part del “passat”.

Tanmateix, Albiol ha manifestat que sobre la continuïtat o no de Mas, al capdavant d’un projecte polític correspon a CDC i no al PPC: “Els dirigents del partit hauran de decidir si és un actiu pel partit i si és allò que volen transmetre a la societat”. Després de presentar-se com a candidat del PPC amb un 98,65% dels vots de la militància, Albiol ha afegit que és necessari “netejar la política catalana de gent com Mas que han fet servir el seu càrrec per aprofitar-se”.

Preguntat sobre possibles irregularitats a l’Ajuntament de Girona mentre el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, n’era l’alcalde, Albiol ha assegurat que “no té constància” d’aquests fets però que si en tingués, “actuaria amb la mateixa contundència que amb Pujol i Mas”: “El que sabem fins ara és que Puigdemont, com a mínim, tenia certes amistats perilloses i que tenien certes temptacions”.

Albiol ha afegit que el PP de l’Ajuntament de Girona demanarà una Junta de Portaveus Extraordinària perquè l’alcaldessa, Marta Madrenas, “aclareixi possibles dubtes” entorn d’aquesta qüestió.

Sobre la reacció de la Comissió de Venècia del Consell d’Europa assegurant que les esmenes a la Llei Orgànica del Tribunal Constitucional "no contradiuen les normes europees", però afegeix que Espanya "hauria de millorar algunes d'elles", Albiol ha sostingut que “no és una resolució que marqui res però és un informe que respectem”.

“Hi ha una evidència: la reforma del PP no se la va inventar Espanya sinó que altres constitucions com la d’Alemanya o França ja ho contemplen”, ha reblat Albiol.

Albiol, candidat amb el 98,65% dels vots

Albiol ha estat proclamat candidat a president dels populars catalans amb el 98,65% dels vots dels militants.

Ho ha anunciat en roda de premsa el president del comitè organitzador del congrés del PP català, Ramón Riera, que ha xifrat en 3.487 el nombre d'afiliats que han participat en l'elecció del candidat a presidir el PP de Catalunya, el 70% dels quals podien fer-ho, dels quals 3.440 han votat al també líder del PP en el Parlament.

Albiol ha qualificat d'“aclaparador” el suport al seu projecte, i ha insistit que l’objectiu del PPC és parlar “dels problemes reals i prioritaris” com les polítiques públiques, per “sobre del debat del procés i el referèndum”.

“El PP s’ha de convertir en la referència de tots els catalans que se sentin catalans i espanyols i no se sentin exclosos per ningú. El PP haurà de ser el seu referent. Ho serem per tres aspectes: tenim les idees clares, governem a Espanya i garantirem que ningú faci un referèndum a Catalunya”, ha insistit Albiol.

Albiol serà ratificat, previsiblement, al congrés que la formació celebrarà el 25 i 26 de març i serà el successor de la fins ara presidenta del PP català, Alícia Sánchez-Camacho, que actualment és la secretària primera del Congrés.

Per províncies, ha aconseguit 2.394 vots a Barcelona, 502 a Tarragona, 402 a Lleida i 142 a Girona, mentre que els que no han optat per Albiol han votat en blanc (43) o han emès vots nuls (4).